501 353 386      (018) 54 246 54      sklep@ekosklep.com.pl      Krystian
Home Promocje Nowoœci o Orkiszu Regulamin Kontakt
  

    Produktów w koszyku: 0 
    Suma: 0.00zł
    Złóż zamówienie
    Twoje konto
    Zaloguj się
    Zarejestruj się
       Katalog » Eko - oleje i octy » Oleje » Olej Arganowy Basic 250 ml
Olej Arganowy Basic 250 ml
79.00zł brutto
ilość:
» Powiedz znajomemu
Dodaj do:
Pojemność: 250 ml
Opis: Olej Arganowy Basic 250 ml.

Posiada delikatny orzechowy smak i aromat. Wytwarzany z nieprażonych orzechów arganowych.


Olej arganowy - otrzymywany jest z nasion drzewa arganowego, występującego wyłącznie w Afryce, w południowo-zachodniej części Maroka. Wartościowy olej pozyskiwany jest z przypominających spiczaste oliwki niejadalnych owoców. Tłoczeniem oleju zgodnie z tradycją zajmują się marokańskie kobiety. Olej nazywany przez autochtonów ardjan, marokańskie złoto lub migdał Berberów ma złocisty odcień oraz delikatny orzechowy zapach.
Drzewo arganowe rośnie w ekologicznie czystym środowisku, na obszarze wpisanym w 1998 roku na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Próby sadzenia drzew arganowych w innych krajach nie powiodły się.


Olej arganowy składa się w 80 % z nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu linolowego ( ok. 35 % ). W swoim składzie zawiera również wysoki poziom naturalnych przeciwutleniaczy; karotenoidy ( 37 % ) i tokoferole ( 8 % ). Tokoferol jest głównym antyoksydantem który chroni komórki przed utleniaczami. Bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek. Wzmacnia ścianę naczyń krwionośnych oraz chroni czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem.

W Naszej ofercie znajda Państwo dwa rodzaje oleju arganowego.
Olej Arganowy Basic- o bardzo delikatnej orzechowej nucie.Z nieprazonych orzechów arganowych.
Olej Arganowy Classic- o mocnym, orzechowym smaku i aromacie.Z prazonych orzechów arganowych.
W celu uzyskania odpowiadającego indywidualnym gustom natężenia smaku i zapachu polecamy dowolne mieszanie obu rodzajów oleju arganowego.


OLEJ ARGANOWY-ZASTOSOWANIE W KUCHNI .

Olej arganowy posiada subtelny zapach i posmak prażonych orzechów. Nadaje się jako dodatek do sałatek, sosów, potraw rybnych, mięs. Wystarczy kilka kropel, aby nadać potrawie wyjątkową nutę . Jako prawdziwy rarytas podaję się białe, świeże pieczywo, namaczane w oleju arganowym .
Olej można również podgrzewać, ale dla zachowania właściwości zdrowotnych oraz aromatycznych poleca się dodawać go do potraw dopiero pod koniec smażenia lub gotowania.

W celach zdrowotnych można przyjmować bezpośrednio 1 łyżeczkę oleju arganowego 3 x dziennie przed posiłkiem. Wpływa to korzystnie na układ krążenia, wyrównuje poziom cholesterolu we krwi, zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi, zapobiega chorobom serca, wzmacnia odporność organizmu.

OLEJ ARGANOWY -ZASTOSOWANIE W KOSMETYCE .

W kosmetologii olej arganowy jest nieoceniony głównie ze względu na swoje działanie odmładzające. Obecnie jest prawdziwym hitem w grupie produktów ANTI-AGING.
Zawdzięcza to dużej zawartości tokoferoli ( witamina E ), w tym również Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol .

Olej arganowy to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, wzmacnia włosy oraz paznokcie, chroni przed agresywnym działaniem słońca i wiatru. Jest doskonały na dojrzałą i starzejącą się skórę, chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek
Łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, łuszczycy. Przynosi świetne efekty w chorobach skóry. Jest także stosowany przy egzemie, pęknięciach skóry.

Z powodzeniem można stosować go w codziennej pielęgnacji całego ciała, również w pielęgnacji noworodków. Polecamy dowolne kompozycje z ulubionymi olejkami eterycznymi do kąpieli lub masażu.

Jest doskonałym środkiem na przesuszone. łamliwe włosy. Zwalcza łupież skóry. Pomocny przy rozdwajających się paznokciach.

Głęboko i skutecznie nawilża suchą skórę.

Zawarta w oleju arganowym witamina F przyspiesza gojenie ran, oparzeń, owrzodzeń, odleżyn, odmrożeń. Hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych, zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych. Witamina F używana jest przy produkcji specjalistycznych kremów, które wykorzystywane są przy pielęgnacji skór niemowlaków, ma właściwości antyalergiczne, dobrze się wchłania, wspomaga organizm w utrzymaniu dobrego stanu zdrowia. Niedobór tej witaminy powoduje wiele poważnych schorzeń.

Kosmetyczny olej arganowy jest dodatkowo filtrowany, bezzapachowy, o wysokiej zawartości Wit. E. Tłoczony na zimno z zachowaniem najwyższych standardów higienicznych.

OLEJ ARGANOWY-ZASTOSOWANIE W MEDYCYNIE NATURALNEJ .

Ze względu na naturalną równowagę zawartych w oleju arganowym nienasyconych kwasów tłuszczowych wpływ oleju arganowego na nasz organizm jest wszechstronny.

Bezsprzecznie do jednej z największych zalet zalicza się niespotykanie wysoka liczbę zawartych w oleju arganowym naturalnych antyoksydantów, chroniących nasz organizm przed wolnymi rodnikami
Witamina E to idealny obrońca przed starością i doskonale nadaje się do walki z utleniaczami. . Zawartość Wit. E ( 620 mg/kg ) jest prawie dwukrotnie wyższa niż dla przykładu w oliwie z oliwek ( 320 mg/kg ).

Olej arganowy zawiera również kwas linolowy ( 35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom.

Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi, co zostało potwierdzone naukowo.

OLEJ ARGANOWY NATUWIT to produkt:

- w 100 % naturalny, nieprzetworzony chemicznie
- tłoczony na zimno ( pierwsze tłoczenie)
- bez środków konserwujących
- bez sztucznych barwników
- bez cholesterolu
- bogaty w naturalną Wit. E
- certyfikowany ( Vegan Society) i dopuszczony do obrotu przez Unię Europejską ( Novel Food Verordnung )
- oryginalny marokański, butelkowany w Niemczech z zachowaniem surowych norm higienicznych
» Informuj mnie o aktualizacjach Olej Arganowy Basic 250 ml
» Napisz recenzję tego produktu!
Data dodania produktu: 08 styczeń 2009.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
  • Sok z aloesu bez konserwantów 500 ml
  • Olej z pestek dyni 0.25
  • Sól niskosodowa wysokomagnezowa 500g
  • Ksylitol - słodzik 250g
  • Olej Arganowy Basic 250 ml
    BIO CZYSTEK - CISTUS INCANUS - 150g
    Wyborna biała herbata ****** White Lion 50g
    Nasiona na kiełki - brokuły 20g
    Beltram mielony 80g
    Śliwki suszone BIO 400g
    Płatki sojowe prażone 150g
    HERBATA DETOX BIO (17 x 1,8g) - YOGI TEA
    MIGDAŁY BIO 350 g - BIO PLANET
    POKRZYWA sok z pokrzywy 500 ml
    POKRZYWA sok z pokrzywy 500 ml

    18.83zł brutto
    01. Olej z ostropestu 0,2l chroni wątrobe
    02. OLEJ LNIANY BUDWIGOWY NIEOCZYSZCZONY 1000ml
    03. Olej z pestek dyni 0.25
    04. Olej rzepakowy - Polski olej z oliwek 500ml
    05. OLEJ KOKOSOWY tłoczony na zimno 1000ml
    06. Olej słonecznikowy 1000ml
    07. Olej Sezamowy 250ml
    08. Olej z pestek winogron 0.5l
    09. OLEJ LNIANY budwigowy tłoczony na zimno 0,5 L
    10. Olej arachidowy 0.25l
    Szczeć pospolita 100g
    Szczeć pospolita 100g
    13.99zł brutto
    "Żyj Zdrowo"

    Krystian
    sklep@ekosklep.com.pl
    tel.+48 501 353 386

    Nasz adres :
    ul. Berka Joselewicza 2
    33-300 Nowy Sącz

    Pełne dane kontaktowe
    O nas
    Pliki cookies
    Rabaty
    Regulamin
    Wysyłki
    Kontakt
    Mapa sklepu
    Yerba Mate
    Klub Calivita
    Produkty Calivita
    2Fresh sklepy internetowe