Skład: soja* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Opis: Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek, a także pod postacią kiełków. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
Spsób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soi (uprzednio namoczonej co najmniej 8 godzin). Gotować ok. 60 min. Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 436 kcal (1826 kJ) BIAŁKO - 40 WĘGLOWODANY - 22 TŁUSZCZ - 20
Informacja alergiczna: Produkt zawiera alergen: soję. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
|