Przy produkcji tego syropu wykorzystano tradycyjną recepturę, dzięki czemu zachował on naturalny wspaniały smak i aromat malin oraz wszystkie dobroczynne właściwości.
W domowej kuchni Syrop stosowany jest do budyniu, jogurtów, herbaty itp., jako doskonały sos do naleśników i lodów, a także do drinków. Może być również doskonałym wartościowym substytutem cukru.
Syrop malinowy ma również wysoką wartość leczniczą. Stosowany wraz z nektarem lub sokiem z owoców róży jest nieoceniony w walce z przeziębieniem, grypą i katarem. Działa napotnie i przeciwgorączkowo. Uśmierza także dolegliwości reumatyczne. Zawiera cenne składniki takie jak antocyjany, kwasy owocowe i witaminę C.
Napój sporządzony z ½ szklanki nektaru z owoców róży + 2 łyżki stołowe syropu, rozcieńczony ciepłą lub gorocą wodą, pity co 3 godziny znakomicie pomoże dziecku kiedy wróci zziębnięte do domu. Ustrzeże przed przeziębieniem, a w trakcie leczenia infekcji pomoże znieść łatwiej chorobę i wrócić do zdrowia.
Syrop malinowy nie zawiera jakichkolwiek dodatków chemicznych. Jest pasteryzowany i nieklarowany. Na dnie znajdziecie Państwo wartościowe, przetarte cząstki owoców. Dlatego przed spożyciem należy go wstrząsnąć.
Przy częstym stosowaniu łącznie z syropem różanym czyni organizm odporniejszym na przeziębienia Syrop o podwyższonej wartości odżywczej.
Skład: sok z owoców malin, cukier, kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
Waga netto 660g
|